Problemele dermatologice reprezintă cele mai frecvente motive pentru a vizita veterinarul. În cadrul examenului dermatologic se vor realiza raclate cutanate, frotiuri din amprente de leziuni sau din probe obținute prin aspirare cu ac fin, examinare otoscopică, examinare cu lampa Wood, culturi micologice sau bacteriene, biopsii și alte analize indicate de semnele clinice. 

Patologia ochiului este complexă și necesită atenție deosebită pentru diagnoza corectă și pentru un tratament eficient. Diagnosticarea conjunctivitei, a sindromului de uscăciune a ochiului, impermeabilizarea canalelor lacrimale, cherry eye sau eversia cartilajului tars, ulcerele corneene, descemetocel, cheratita, uveita, cataracta etc se face prezentând animalul la cabinetul veterinar. Examinarea oftalmoscopică, testele Schirmer și cu fluoresceină, citologia leziunilor, a secrețiilor și după caz, cultura fungică sau bacteriologică sunt câteva dintre testele la care vă puteți aștepta când aduceți animalul pentru un consult oftalmologic.

Mirosul neplăcut al gurii este numai unul dintre simptomele acumulării de tartru și de obicei, este primul sesizat de către proprietari la câinele sau pisica lor. Detartrajul previne instalarea bolii parodontale, apariția abceselor, a fistulelor sau chiar căderea dinților. Sunt mai predispuși câinii sau pisicile care consumă hrană umedă, care nu-și mestecă hrana, cei cu anomalii de conformație dentară și este mai frecvent întâlnit la animalele în vârstă.

Vaccinare și deparazitarea sunt proceduri deosebit de importante pentru prevenirea instalării anumitor boli infecțioase și parazitare. Ele pot salva animalul de multe evenimente neplăcute asociate unor boli precum parvoviroza, jigodia, hepatita infecțioasă, leptospiroza, panleucopenia, rinotraheita, caliciviroza sau chiar rabia. În cadrul cabinetului pot fi realizate teste serologice pentru identificarea unor agenți infecțioși importanți precum parvoviroza / panleucopenia, jigodia, toxoplasmoza, dirofilarioza, borelioza Lyme, ehrlichioza, leucemia felină, imunodeficiența felină, examene hematologice pe frotiu colorat sau frotiu nativ examinat în câmp întunecat etc.

În cazul afecțiunilor interne proprietarii se pot prezenta la veterinar cu animale ce prezintă simptome specifice organului afectat sau simptome vaste, ce acoperă mai multe sisteme. Voma, diareea, incapacitatea de urinare sau urinarea anormală, respirația îngreunată, modificarea stării generale a animalului sunt doar câteva dintre manifestările de boală sesizate de proprietari. Din acest motiv, investigațiile sunt mai ample, incluzând analize de laborator, pe care le putem realiza fie „în casă”, fie la un laborator specializat în analize veterinare. Ecografia este de multe ori un sprijin în elucidarea bolilor interne sau în evidențierea afectării unor glande ce pot da afecțiuni metabolice. 

Sterilizările și castrările, manoperele obstetricale, operațiile pe piele și țesuturi moi sunt principalele manopere chirurgicale realizate în cadrul cabinetului veterinar Szatmari Vet. Cu excepția urgențelor, acestea se realizează pe bază de programare și consult prealabil.

Please reload

Cabinet veterinar Szatmari Vet

Str. Toamnei 15, Brașov

Telefon programări: 0752298138

Telefon urgențe (în afara orelor de program): 0743330533

© 2016  CMVI Dr. Szatmari Corina Laura.