Diete veterinare

Menținerea sub control a unor afecțiuni precum bolile renale, hepatice, diabetul, problemele gastro-intestinale sau dermatologice poate fi realizată prin administrarea unor diete. La cabinetul veterinar Szatmari Vet poți găsi sau comanda dietele potrivite animalului tău de companie.

 

Sănătate din hrană

Dietele diferă din hrana disponibilă în magazine prin rețetele lor adaptate strict tipului de afecțiune identificată de medicul veterinar. În anumite cazuri ele pot chiar înlocui medicația oferind sănătate din hrană. Din acest motiv ele pot fi achiziționate numai din cabinete sau farmacii veterinare pe bază de rețetă.

Spre exemplu, pentru probleme dermatologice, dieta poate avea o sursa unică de proteină, de calitate superioară, conține acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, antioxidanți, astfel încât funcția de barieră a pielii să fie restabilită. Pentru probleme urinare, dieta potrivită poate dizolva în numai câteva zile cristalele urinare, reducând astfel durata și disconfortul administrării medicamentelor, iar mai apoi poate ține ușor sub control problemele urinare. În cazul diabetului, dieta potrivită poate reduce necesarul de antidiabetice sau insulină, sau poate readuce pacientul în stadiul de a nu mai avea nevoie de tratament (în anumite cazuri, la pisici, diabetul se poate vindeca). Dieta potrivită gastro-intestinală poate ține sub control simptomele oferind în același timp o sursa de nutrienți ușor digerabili și fibre ce protejează mucoasele gastro-intestinale. Dietele pentru problemele articulațiilor îmbunătățesc agilitatea animalelor prin compoziția hranei ce conține acizi condroitin-sulfurici și glicozaminoglicani, antioxidanți și niveluri terapeutice de acizi grași esențiali. Dietele pentru probleme cardiace ajută la mențierea în niveluri normale a tensiunii arteriale și la susținerea imunității prin conținutul redus de sodiu, aport de antioxidanți și proprietățile diuretice.

 

pisica pui

PostAri recente