Analize de laborator

Multe decizii terapeutice pot fi luate numai după evaluarea mai multor parametri sangvini, serologici, imunologici, microbiologici, parazitologici. Cabinetul veterinar Szatmari Vet are în dotare o aparatură performantă pentru realizarea acestor teste, dar și cunoștințele necesare pentru interpretarea rezultatelor.

 

Analize biochimice ale sângelui

Cu ajutolul analizorului de biochimie uscată din dotare, analizele pot fi derulate rapid, ușor și cu acuratețe folosind o cantitate foarte mică de sânge (mai puțin de 0,3 ml), ușor de obținut și în cazul câinilor și pisicilor foarte mici. Astfel, putem afla informații esențiale despre starea de funcționare a ficatului, rinichilor, pancreasului, a cordului, a tubului digestiv, metabolism etc.

Analiza urinii

Este deosebit de importanta pentru aflarea unor indicii despre afecțiuni precum diabetul zaharat, diabetul insipid, insuficiența renală, pentru depistarea afecțiunilor vezicii  sau a căilor urinare, sau pentru a afla existența unor probleme hepatice. Analizorul din dotarea cabinetului poate identifica inclusiv microalbuminuria și creatinina urinară, ajutând la depistarea precoce a problemelor renale.

Analize hematologice

Pot fi realizate atât în cadrul cabinetului cât și externalizat. Enumerarea elementelor figurate se realizează cu ajutorul analizorului automat Exigo H400, iar pentru analizarea morfologiei sangvine, identificarea prezenței paraziților hematologici, se realizează frotiuri colorate Diff-Quick sau frotiuri native. 

Refractometrie

Refractometrul este un instrument folosit pentru determinarea densității urinii, a sângelui sau pentru determinarea proteinei totale din efuziuni cavitare (peritoneale, pleurale etc).

Microscopie

Pornind de la examinarea secrețiilor auriculare, a probelor raclate de pe suprafața cutanată, obținute prin aspirare, trichograme, teste scotch, examene copro-parazitologice, identificarea prezenței cristalelor în urină, până la examinarea frotiurilor native cu ajutorul condensatorului cu câmp întunecat, microscopul este un instrument indispensabil pentru cabinetul veterinar Szatmari Vet.

 

Teste serologice

În cazul unor boli infecțioase precum jigodia, parvoviroza, leucemia felină, dirofilarioza, borelioza, ehrlichioza, diagnosticul poate fi obținut testând prezența antigenelor, sau a anticorpilor. Unele analize pot fi realizate și într-un laborator extern, partener al cabinetului veterinar Szatmari Vet.

pisica pui

PostAri recente